Näsets FF

Referat: AIF Barrikaden - Näsets FF

Startelva: Christian - Mats, Richard, Micke J, Claes - Dennis Z, Park, Oliver, Stefan - Andy och Johan.

Avbytare var Pascal som spelade c:a 35 min på höger yttermittfält, Anas som spelade ungefär 30 min på vänster yttermittfält och Martin som spelade sista 37 på innermittfältet.

Näset tog tag i det hela direkt i medvinden. Redan i den 5:e min hade de ett kanonskott från nära håll efter hörna där Christian gjorde en snygg reflexräddning.
I övrigt skapade de inte mycket trots sitt kompakta spelövertag första 15-20. Vi som tidigare inte ens haft minsta halvchans skapade plötsligt en het målchans i 19:e min som blev början till en rejäl uppryckning från vår sida. Det var Johan som slog på ett skott ur dålig vinkel från högerkanten, målvakten tappade och Dennis som kom utanför bortre stolpen fick ur likaledes dålig vinkel till ett skott som gick längs mållinjen i ett tillspillogivet mål utan att leta sig in.

I den 27:e min kom Andy helt fri med målvakten men fick bollen en aning för långt ifrån sig så att målvakten kunde rädda. I den 29:e tar de sen ledningen på nick efter inlägg. Tre minuter senare har de från halvfriläge ett skott som stryker stolpens utsida. I den 36:e min är det vi som får en dubbelchans - Anas dribblar sig fri men får till ett tamt skott som målvakten räddar men tappar, returen går till Johan som skjuter över från 1-2 meters håll. Näset hade under hela halvlekens gång många skott på mål men oftast ofarliga och från långt håll. Andy har därefter en jättechans där han efter en retur skjuter ett skott som rimligtvis borde gått i mål men målvakten som ligger ner gör en mirakulös reflexräddning så att bollen på något märkligt sätt går över ribban.

Andra halvlek tar vi mer eller mindre över fullständigt, skapar mycket målchanser medan de bara har ytterligare några ofarliga långskott utöver det oerhört omotiverade 2-0-mål de får i den 60:e min - en spelare kommer fri med Christian som på skottet gjorde vad som såg ut att bli en perfekt räddning men där bollen sedan skruvade sig in vid bortre stolroten.

Redan efter 2 min av andra halvlek hade Johan sprungit sig fri 2 gånger men misslyckats med att gå runt målvakten respektive sköt över. Fem minuter efter deras 2-0-mål hade Andy ett lobbskott som strök tätt över ribban (målvakten hade varit chanslös om den gått under ribban). I den 72:a min får vi så äntligen en
ytterst välförtjänt utdelning. Efter ett inlägg nickar Andy förbi målvakten och bollen som först såg ut att också gå tätt förbi bortre stolpen nåddes av Oliver som nästan liggande på marken nickade in bollen.

Vi tryckte nu på rejält för en kvittering och Johan hade ytterligare ett friläge där han kom för nära målvakten. Det var den sista riktigt klara chansen vi hade och med hjälp av lite maskning höll de undan och gick därmed förbi oss i botten av